donderdag 30 april 2009

Insomnia?



Het is nu al weken aan een stuk dat ik per nacht zo'n 2 tot 3 uren slaap krijg. Hoe het komt? Geen idee anders zou ik er vlug iets aan gedaan hebben. Vorige week vond ik het welletjes en ging ten rade bij mijn dokter. Ook hij had niet zo direct een uitleg en stelde de vraag of ik stress had. Tja... wie heeft geen stress he? Ik heb niet meer stress dan vroeger of zelfs minder want toen ik indertijd vier puberende kinderen had kon ik daar echt van meespreken.


Ik ben op zoek gegaan op het internet en las dat je, hoe ouder je wordt, minder slaap nodig hebt. Zal ik dan maar 5 minuutjes slapen als ik 80 ben?


Ik kreeg slaappilletjes van de dokter maar tenzij het suikerbollen waren hielpen ze niet echt. Ik wil ook niet gaan overdrijven en afhankelijk worden van die ondingen.

Hij schreef me ook een week ziekteverlof. Ik trachtte overdag zo actief mogelijk te zijn (in zoverre mijn oude knoken het toelieten) en laat op te blijven om toch eens een nachtje door te slapen. Overdag vertik ik het om mijn ogen dicht te doen. Elke avond opnieuw hoopte ik op hetgeen ik vroeger zo makkelijk deed: me neerploffen in bed, ogen dicht en... ronken maar!

Alle middeltjes waar ik maar kon aan denken heb ik gebruikt: mijn kamer zo donker mogelijk maken, warme melk drinken, een warme douche, de computer vroeger uit, aftellen... niks, noppes, nada! Zelfs de klok heb ik omgedraaid zodat ik de uren niet kon aftellen voor het terug tijd was om op te staan.


Ik hoop dat het maar een periode is en ik gauw weer de pannen van het dak kan snurken.

dinsdag 21 april 2009

De zoo van Sleidinge!




Gisteren kreeg ik er nog twee diertjes bij. Een koppeltje prachtige jonge baardagamen kwamen mijn nu toch wel al serieuse collectie reptielen vervoegen.

Als welkomstmaal heb ik ze onmiddellijk wat krekels gegeven en op een paar minuten hadden ze beiden hun buikje rond gegeten.

Het zijn schitterende diertjes die je zonder veel moeite kan hanteren. Ze hadden geen moeite om te wennen aan hun groter verblijf wat een opluchting is want niets is meer frustrerend dan dieren die niet willen eten, zoals Fonske een tijdje geleden deed.

Fonske is ondertussen helemaal in zijn sas met zijn grote woonst. Hij ligt momenteel heerlijk te slapen onder de lamp met de poten loshangend op een grote tak. We zijn nog steeds op zoek naar een geschikte dame voor hem want ze moet toch een beetje zijn grootte hebben. Ik hoop dat ik binnenkort een bericht krijg van Steven om haar te halen.

donderdag 16 april 2009

Fonske is verhuisd!



Nu gebleken is dat Fonske weinig at omdat hij in een moeilijke vervelling zat en ik me dus geen zorgen moest maken over dierenartskosten heb ik hem getrakteerd op een heel ruime terrarium. Mijn schoonzoon is ook aan het uitkijken naar een mooie dame voor hem. Het verhaal van Fonske is dus nog niet aan zijn einde, jullie zullen nog wel over hem lezen!

Gisterenavond werd het terrarium geleverd door Steven en zijn papa en... er werd vrolijk verhuisd! Fonske kwam in zijn ruime villa te zitten en de gekko's en skink kregen de ruimere woonst van Fonske. Mijn gekko's werden ook gesekst en het bleek dat het twee mannetjes en een vrouwtje waren. Wel leuk om een expert in de familie te hebben :-)

Toen iedereen vertrokken was ging ik nog even rustig zitten kijken naar mijn diertjes en... ik genoot ervan! Mister Hide is zelfs veel meer te zien en geniet nu van de warmtelamp op een tak.

Het was even een investering maar als je bedenkt hoe lang deze dieren kunnen leven dan wil ik toch dat ze een comfortabel en ruim verblijf krijgen.

maandag 13 april 2009

Lentekriebels

Vandaag is het Paasmaandag dus... nog een extra dagje vrij. Rond de middag kwam de zon eindelijk te voorschijn en meteen waren ze daar... de kriebels! Ondanks mijn goede voornemens om me door een berg strijk te wurmen ging ik naar buiten om mijn terras te schrobben. Door de lange wintermaanden stond er vrij veel mos. Ik haalde de schuurborstel en de waterslang uit de schuur en bedacht dat ik beter eerst de kippen en vissen kon voeren.
Toen ik bij de vijver kwam hoorde ik plonsen en pletsen. Normaal gezien verdwijnen mijn vissen naar de diepte als ik dichtbij kom maar nu zag ik ze allemaal bovenaan rondzwemmen... eerder rondracen.
Ik bleef even staan om het tafereeltje te bekijken en toen zag ik het... de volgende lichting jongen werd op dit ogenblik gemaakt.
Het is de eerste keer dat ik ze dat zie doen, ondanks dat er momenteel al zo n 20 jongen van ongeveer 7 cm rondzwemmen. Ik heb er dus mijn fototoestel voor gehaald in de hoop er een foto van te kunnen maken. Het ging allemaal razendsnel en het beste resultaat zie je hierboven.
Tja het is pas april maar ik voel de lente ook kriebelen en tel de dagen af tot mijn verlof in mei om met de grote lenteschoonmaak te beginnen.

vrijdag 10 april 2009

All God's children

Op een avond stond ik met het mobiele waterkantoor aan een gemeentehuis en toen het tijd was om te stoppen, keek ik even door het raam naar buiten. Het is zo dat ik buiten kan kijken maar dat je van buiten niet naar binnen kan zien.
Achteraan de wagen zag ik een mevrouw van midden de dertig naar onze wagen kijken, terugkeren en nog eens kijken. Ze zette een overgrote handtas op de grond en begon er in te rommelen. Toen haalde ze er een schrift uit en een balpen en begon er in te schrijven, steeds opkijkend naar de achterkant van onze wagen.
Ik weet dat enkel onze website op de wagen staat vermeld dus dacht ik dat die mevrouw misschien info zocht en niet durfde binnen komen.
Ik stapte naar buiten en ging naar haar toe en vroeg haar of ik haar kon helpen. Toen ze begon te praten wist ik genoeg. Ze vertelde me dat ze onze naam zo mooi vond en was bezig de lettertjes één voor één over te tekenen op een kinderlijke manier.
Ik ben geduldig blijven wachten om te vertrekken tot ze klaar was en ze met een tevreden blik haar schrift in haar tas stopte en verder stapte. Ze wuifde nog even naar me toen ik weg reed en ik... ik wuifde terug en kreeg een warm gevoel omdat ik ze plezier had kunnen doen met dat beetje geduld. Per slot van rekening zijn we allemaal God's schepsels he? :-)

donderdag 9 april 2009

Verkeersdrempels

Zoals jullie weten ben ik vrij veel op de baan en je ziet echt soms de gekste dingen. Eén ervan is het feit dat sommige mensen denken dat de strepen die de helling van een verkeersdrempel moeten aangeven nemen voor een zebrapad, zelfs als datzelfde zebrapad een paar meter verder ligt. Ze stappen gewoon over en durven al een boos kijken als je niet vlug genoeg remt.
Misschien moeten de strepen bolletjes gemaakt worden of zo? Maar wie weet begint dan niet iemand die bollen in te kleuren :-)