zondag 5 juli 2009

Reservedelen en mijn baby!



Het is ondertussen al zo n drie weken geleden dat ik nog een stukje schreef... de tijd lijkt te vliegen!

Door de pijn aan mijn knieën, heupen en rug had ik er echter weinig zin in. Mijn huisje en de tuin liggen er een beetje verwaarloosd bij. Alle energie ging vooral naar mijn dieren en mezelf.

Vorige week ging ik naar de specialist en kreeg te horen dat zowel de knieën als de heupen dienen vervangen te worden door protheses. Niet echt goed nieuws maar ik verwachtte het ergens wel. De dokter stelde me voor om toch nog enkele maandjes op de tanden te bijten en drastisch te vermageren. Tja, ik had wel door dat ik echt wel veel te zwaar was maar de energie om te diëten EN lange dagen te werken ontbrak me een beetje.

Ik ben diezelfde dag begonnen. Na 3 dagen ben ik ondertussen al 2 kilootjes kwijt! Er zijn er nog veel te gaan en ik besef dat het enthousiasme wel zal zakken maar alles wat ik minder weeg moet ik niet meer meesleuren dus ... trachten vol te houden he?


Woensdag ging ik voor een vriend een Griekse landschildpad halen bij een kweker. Mijn eigen kolenbranderschildpad kwam ook van bij hem. Hij had nog 3 baby's van dezelfde soort als die van mij en toen ik ze zag, liet ik me weer helemaal inpakken door die diertjes. Gevolg: ik heb er nog een baby bij! Nu ga ik toch stoppen met diertjes erbij te nemen want straks kan ik inkom vragen als er bezoek is!

Elk diertje ligt me echter nauw aan het hart en stuk voor stuk zijn het schatjes. Ik zou me helemaal geen leven zonder dieren kunnen voorstellen!