donderdag 17 april 2014

Donderdag 17 april 2014

De laatste paar weken ben ik al behoorlijk wat keren met mijn neus op het feit gedrukt dat alles vergankelijk is.

Natuurlijk is het zo, dat als je ouder wordt, meer en meer mensen van je leeftijd overlijden. Als het oudere mensen zijn dan heb je toch ergens de idee dat ze hun leven mochten leven maar bij de dood van jonge mensen gaat er toch steeds nog een extra schok door je heen en besef je dat niemand weet wanneer het einde er aan komt. Met uitzondering van diegenen die er zelf voor kiezen natuurlijk.

Op zulke momenten ga je automatisch terug denken aan je eigen voorbije leven. Je vraagt je af hoe anderen over jou zouden denken mocht het je beurt zijn.  Ook ik doe dat.

Ik heb fouten gemaakt … zeker! Wie niet? Zouden mijn medemensen het daar over hebben? Meestal spreekt men alleen over de goede dingen is het niet?

Wat heb ik dan goed gedaan?  Tja, daar zullen anderen ook wel een eigen idee over hebben. Eén ding ben ik wel zeker: Ik heb lief gehad. Onvoorwaardelijk, met heel mijn hart en mijn ziel.

Ik hoop dat, als ik er niet meer ben, sommigen ook eens met liefde aan mij denken. Het mag ook nu al…

zondag 6 april 2014

Zondag 6 april 2014

Robin kwam steeds in The Snakepit, de reptielenwinkel van mijn schoonzoon en dochter. Een jonge kerel van 27 die me steeds begroette met “dag Boema” en een hartelijke knuffel en kus.

Deze morgen zat ik de krant te lezen en zag, zoals regelmatig, foto’s van een verongelukte motorrijder. Een naam werd niet vermeld maar waar hij van afkomstig was en de leeftijd deden al een belletje rinkelen.

Ik ging op Facebook kijken en daar zag ik dat mijn vermoeden juist was: Robin, Biene zoals iedereen hem noemde, is er niet meer!

biene

donderdag 3 april 2014

Donderdag 3 april 2014

 

Het krokusverlof lijkt pas voorbij en… morgen begint de paasvakantie alweer! Ik ben al 10 maanden gepensionneerd ! Onvoorstelbaar dat ik al bijna een jaar thuis ben.

Zoals gewoonlijk zijn de kinderen van mijn zoon bij me in de komende twee weken. Vlakbij is er een speeltuin en als ze hier zijn komen de kinderen uit de buurt aanbellen om er heen te gaan.

Als je ze dan terug thuis ziet komen met rode wangetjes en pretoogjes, zwarte knietjes en af en toe een schaafwondje… weet je dat ze heerlijk geravot hebben. Het is een stuk fijner om ze zo te zien dan aan de DS of TV gekluisterd.

In het verleden leerde ik Chloë breien en voor de volgende vakantie staat “haken” op het programma. Renzo heb ik beloofd om een puzzel van 1.000 stukjes te maken.

We kokkerellen samen, er zijn speel- en knutselnamiddagen hier op de gemeente, en ik ben zeker dat we er weer een leuke vakantie gaan van maken.