woensdag 31 oktober 2012

Woensdag 31 oktober 2012




Vanaf vandaag ben ik thuis tot en met zondag. Ideaal om aan de zindelijkheid van de twee nieuwkomers te werken. Ze gaan gelukkig graag de tuin in en nu lukt het me al om de hele roedel in één keer naar buiten en naar binnen te krijgen.  Met de winter die er aan komt kan ik onmogelijk de hele tijd aan de achterdeur portier spelen dus leer ik ze om te tonen dat ze naar buiten willen en bij het oudste hondje lukt dit al vrij goed. Ik mag wel niet treuzelen want dan ... mag ik opkuisen. 

 Ik zeg hun naam en dan mogen ze hun snoepje uit mijn hand komen nemen, iets wat ik ook gebruik bij het voederen. Elk krijgt zijn pot natte voeding op volgende van hun rang en wonder o wonder het lukt me om elk bij zijn eigen pot te houden enkel door mijn stem te gebruiken.

's Avonds liggen ze wel nog steeds in 2 groepjes bij me: Fien en Anouk links en Titch en Patch rechts van me. Ik lig dan bedolven onder kopjes en kontjes maar ik geniet er zo enorm van. Ik kom soms handen te kort als ze alle vier tegelijkertijd, net of ze het afgesproken hebben, om een knuffel komen vragen als ik voor mijn computer zit.

Ik heb Patch, het magerste hondjes gewogen: 2,4 kilo! Normaal gezien moeten ze zeker 3 kilo wegen. Ze weegt dus 1/5de van haar gewicht te weinig.  

Momenteel heb ik enorm veel pijn en pijnstillers brengen maar een klein beetje verlichting. Mijn hoop, dat een operatie een oplossing zou brengen, is de grond ingeboord door de rugspecialist. Hij wil niet opereren tot ik totaal niet meer kan stappen want het risico dat het niet goed komt is te groot.